Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Rólunk

1996 óta magas minőségű, tartós outdoor ruházatot gyártunk. Termékeinket elsősorban magyar és európai gyárakban készítjük prémium anyagokból. 

Hazai brand vagyunk

100%-ban magyar tulajdonú vállalkozás vagyunk és büszkék vagyunk rá.

Kezdetek

Fiatal korunkban, a 80-as években kezdtünk sziklát mászni, akkor még beszorulva a keleti blokkba mai szemmel nézve nevetséges felszerelésekkel és ruházatban próbáltuk meg túlélni a környező keleti országok hegyeinek időjárási próbatételeit. Néhány ügyesebb barátunk már akkor kiszabadult nyugatra egy-egy mászó túrára, és számunkra hihetetlen felszerelésekkel és ruházattal tértek haza.
Ez motivált arra, hogy 1989-ben megpróbáljuk ezt a feneketlen tátongó űrt betömni, és megnyitottuk a Vadvidék nevű hegymászó boltot Budapesten egy kb. 5 nm-es üzlethelységben.

Első Sandstone túraruházati termékek

A valóban jó minőségű nyugati technikai ruházat az átlag magyar mászónak és túrázónak megfizethetetlen volt, így hamar megláttuk, hogy hiányzik egy jó ár/érték arányú technikai ruházat a piacról.
1996-ban kezdtünk foglalkozni túraruházati termékek gyártásával. Rengeteg utánajárással és tanulással kezdtük építeni a Sandstone márkát, kollekciónk a kezdeti esőruházatok után gyorsan bővült a különféle polárokkal, twin kabátokkal és streetwear termékekkel.
Már a kezdetektől támogatunk expedíciókat a világ bármely tájára, extreme ruházataink több 8000-re is eljutottak a Himalájá-ba, valamint öltöztettük a Magyar Barlangi Mentőszolgálatot, a Dekom-ot és több vadvízi túrával és kalandtúrával foglalkozó cég guide-it.​​

Sandstone 2.0

2021-ben újult erővel vágunk neki a márka fejlesztésének. Legfontosabb célkitűzésünk, hogy funkcionális termékeink jelentős részét Magyarországon vagy Európán belül gyártsuk. A 2021. őszi kollekciónk egy része már Magyarországon készült, beleértve a polár dzsekiket, pehelykabátokat és a háromrétegű Rock'n'Ice héjkabátot. Emellett elengedhetetlennek tartjuk a prémium anyaghasználatot és természetesen törekszünk arra, hogy a termékekhez szükséges alapanyagokat Európából szerezzük be, ezzel csökkentjük a szállításból fakadó többlet lábnyomot és támogatjuk az európai munkaerőt. Több, mint 25 éves tapasztalatból tudjuk, hogy a prémium anyaghasználat eredménye a tartósság és a hosszú távon elégedett felhasználó. Minél tovább hordasz valamit, annál kisebb a lábnyomod.